Diëtist, voeding en leefstijladviseur

Meghan Pieters

Ik ben Meghan en mag met veel trots zeggen dat ik vanaf 1 april 2021 werkzaam ben bij Bravocado als Diëtiste. Vanaf februari 2024 zal ik naast mijn werkzaamheden in Den haag onze collega Elham ondersteuning bieden tijdens haar zwangerschapsverlof in Utrecht. 

Een ongezond voedingsproduct bestaat niet, alleen een ongezonde levensstijl. 

Dit is een quote die ik jaren geleden gehoord heb, en gebruik het sindsdien als leidraad tijdens de behandeling van mijn cliënten. Ik geloof namelijk niet in restricties of diëten, maar leren om gaan met eten totdat er een gezond maar vooral plezierig levensstijl is ontwikkelt die bij u past. Ik geloof daarnaast ook niet dat eten in hokjes hoort. Hiermee bedoel ik dat een stuk chocola voor de meeste in het hokje ´slecht´, ´ongezond´ of ´fout´ hoort en een appel bij ´goed´ of ´gezond´ hoort. Eten is namelijk veel meer dan alleen eten en behoort daarom niet bij 1 hokje. Het is plezier hebben, herinneringen (denk uw lievelingsgerecht die uw vader of moeder vroeger maakte), emoties, experimenteren, gezelligheid en nog veel meer. Daarnaast zorgen hokjes ook vaker voor schuldgevoelens na het eten. Ik help u graag om dit af te leren.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, en ik heb er zelf ook lang aan moeten werken om eindelijk die ‘food freedom’ te hebben; ALLES eten zonder schuld gevoel of gelijk een workout extra doen om het vervolgens weer af te branden. Niet altijd even makkelijk, wellicht zit het al jaren bij u er in gestampt of heeft u het mee gekregen van huis. Maar het is zeker mogelijk met de juiste begeleiding en vertrouwen. 

Ik kan u op verschillende gebieden helpen;

Leefstijl
Zoals hierboven omschreven help ik u graag die vervelende gedachtes rondom eten en ‘dieet mentaliteit’ graag afleren. U zult zomaar merken dat het leven net een stukje mooier is als dit niet meer uw dag zo beïnvloed. 

Darmklachten
‘Darmklachten’ is een enorm breed begrip. Opgeblazen buik, krampen, onregelmatige ontlasting, winderigheid enz. zijn maar een paar voorbeelden van darmklachten. Ik kijk graag naar uw huidige leefstijl om er achter te komen waar deze klachten vandaan komen maar vooral hoe u van deze af kan komen (evt. m.b.v supplementen). 

Hormonale klachten 
Wellicht ervaart u hormonale klachten als onregelmatige cyclus, pijnlijke cyclus, stemmingswisselingen, PCOS of overgangsklachten. Met behulp van voeding en leefstijl kunnen deze klachten al een heel stuk verbeterd worden. Maak gerust een gratis 15 minuut bel afspraak, om hierover in gesprek te gaan. 

In 2021 heb ik een geaccrediteerde nascholing gevolgd over voeding en PMS, PMDD en PCOS. 

Zwangeren , Ernstige misselijkheid tijdens de zwangerschap (HG) & Kinderen
Soms is de zwangerschap niet zoals u dat had verwacht. Misselijkheid tijdens de zwangerschap komt voor bij meer dan 50% van de zwangeren. Extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap noemen wij Hyperemesis Gravidarum (HG). In dit geval is het zo erg, dat vrouwen soms niet uit bed komen voor meerdere werken. Ook hierbij is voeding en leefstijl van belang. Graag kijk ik mee om opzoek te gaan naar voeding wat wel goed voelt maar ook het herstel als de baby er eenmaal is. 

Expertise in relatie tot zwangerschap: Hyperemesis gravidarum bij Stichting ZEHG (2021) en Afstudeeronderzoek over zwangere vrouwen die veganistisch eten.

Stoppen met Roken
Gun jezelf het geluk van een rookvrij leven, want geluk is de mooiste vorm van gezondheid.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl. Als diëtiste leerde ik vrij snel dat een gezonde levensstijl veel meer is dan alleen voeding. Meerdere factoren spelen een rol, waaronder roken. Daarom wilde ik ook dit onderdeel aanpakken en heb ik de opleiding gedaan voor ‘Stoppen met roken Coach’. Op deze manier hoop ik u te mogen helpen naar een gezond en gelukkig rookvrij leven!

Mijn opleiding tot Stoppen met Roken Coach heb ik in 2021 afgerond bij Medipro B.V. Daarnaast volg ik regelmatig nascholingsdagen over verschillende onderwerpen zodat ik mijn kennis steeds kan uitbreiden.

In 2022 heb ik de Stoppen met Roken Coach opleiding afgerond bij Sinefuma. 

Elham Jarideh

Diëtist, voeding & leefstijladviseur