Diëtist, voeding en leefstijladviseur

Elham Jarideh

Mijn naam is Elham Jarideh, en ik ben van Iraanse komaf. Sinds mijn tiende woon ik samen met familie in Nederland. Wonen in Nederland heeft mij veel kansen gegeven en deze heb ik met beide handen aangepakt. Ik heb veel gereisd, drie studies afgerond en mijn dromen nagejaagd tot de dag van vandaag! In 2016 ben ik het huwelijksbootje ingestapt met Mike en in 2018 dolgelukkige moeder geworden van ons prachtige zoon Milad.

Mijn avontuur in dieetleer begon in 2010, toen ik stage ging lopen op Curaçao. In 2012 studeerde ik af van de 4-jarige opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Ik wist gelijk dat ik als behandelaar in de eerste lijn wilde werken, omdat overbrengen van kennis en coachen van cliënten mij ontzetten veel voldoening gaf. Gaandeweg heb ik in verschillende praktijken in Utrecht en Amsterdam gewerkt, maar in de zomer van 2021 heb ik het roer omgegooid en heb ik mijn eigen diëtistenpraktijk Dieet Bazaar geopend in Utrecht.

Mijn werk als diëtist gaat verder dan standaard voedingsadvies geven. Ik kijk naar de leefstijl en cultuur, attendeer mijn cliënten op hun grenzen, haalbaarheid van de gestelde doelen en signaleer triggers in externe omgevingsfactoren. Kortom, ik kijk naar het totaalplaatje voordat ik samen met de cliënt een behandelplan opstel. Het is altijd maatwerk en advies gericht per individu. In mijn voedingsadviezen initieer ik geneeskrachtige kruiden en supplementen, omdat deze een belangrijk onderdeel zijn van onze voeding. Dat is met name een element wat mij is bijgebleven vanuit mijn eigen cultuur. Wanneer mijn hulp niet afdoende is, maak ik het bespreekbaar om andere specialisten in te schakelen. Dat biedt vaak een goed resultaat, want niemand kan alles alleen doen!

Elham Jarideh

Diëtist, voeding & leefstijladviseur